Szlovén Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Szloven Magyar ForditoSzlovénia Közép-Európában, a Földközi-tengeri partvidékén terül el. Jugoszlávia felbomlása óta, 1991-től független állam. Nyugaton Olaszország, északon Ausztria határolja. Délkeleti és keleti részét Horvátország, az északkeletit pedig Magyarország szegélyezi. Szlovénia területe 20 273 km², ennek köszönhetően az EU legkisebb tagállamainak egyike. A hivatalos nyelv a szlovén. 2007-ben az eredeti pénznemet, a szlovén tolárt felváltotta az euró. Szlovénia hegyvidékes állam, északon az Alpok tipikus hegylánca határolja. A Júliai-Alpokban található az ország legmagasabb hegycsúcsa, a 2864 m magas Triglav. Az ország több, mint felét erdők borítják; Svédország és Finnország után az erdőterület nagysága alapján a harmadik helyen áll Európában.

Az ország Európa legnagyobb vízforrásokkal rendelkező államainak egyike. Irigylésre méltó a több, mint 10 000 barlang is. Az egyik legismertebb, a Postojna, több, mint 20 km hosszú sötét alagútrendszerből áll. A népességet 2 millióra becsülik, a lakosok többsége városokban él. Fővárosa és egyben legnagyobb városa Ljubljana. A város büszkesége a Ljubljanai vár. Szlovénia a természet rajongóinak közkedvelt úticélja, mivel minden évszakban remek lehetőségeket kínál a kikapcsolódáshoz. A téli sportok központjai kiváló feltételeket biztosítanak a síeléshez és más téli sportokhoz. Szlovénia büszkélkedik a világ lehosszabb ugrósáncával is. A turisták rengeteg túraútvonal közül válogathatnak. A nyári hónapokban népszerűek a vízisportok a folyókon, tavakon és a tengeren. Az Adriai tenger szlovén része ugyan rövid (nem egészen 50 km), viszont annál gazdagabb és érdekesebb. Az ismert wellness központok is pihenésre csábítanak.  

Mondatfordítónkból a szlovén nyelv sem hiányozhat. Írjon be a szövegdobozba egy szlovén mondatot, és a fordító azonnal lefordítja. Ez természetesen fordítva is érvényes. Univerzális felhasználhatóságának köszönhetően Android vagy IOS rendszerrel rendelkező mobil készülékeken is használható.