Spanyol Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Spanyol Magyar Fordito

A spanyol a világ második legelterjedtebb nyelve. Anyanyelvként világszerte mintegy 500 ember beszéli. Találkozni lehet vele Európában, Latin-Amerikában, Afrikában, valamint Ázsia néhány szigetén.

Délnyugat-Európában, a Pireneusi – félszigeten fekszik a Spanyol Királyság. Az 505 990 km2 nagyságú tengerparti ország Franciaország után az Európai Unió második legnagyobb tagállama. Szomszédai Franciaország, Andorra, Portugália és Gibraltár. Partjait az Atlanti óceán és a Földközi tenger mossa. Spanyolország területéhez tartoznak a Baleár – szigetek a Földközi tengerben, valamint a Kanári – szigetek az Atlanti óceánban is. Lakosainak száma 46,5 millió körül mozog.

Az ország középső része túlnyomórészt hegyvidéki jellegű, síkságok főleg az ország nyugati részén találhatók. Fővárosa, Madrid, az ország szívében fekszik és több, mint 3 millió lakosa van. A legtöbb fával és zöld övezettel büszkélkedő európai városok közé tartozik. Modern infrastruktúrája mellett a város sikeresen megőrizte történelmi jellegét is.

Legnevezetesebb emlékművei közé tartozik a királyi palota, a királyi színház, az 1631-ben megalapított Buen Retiro park, és a XIX. században alapított Nemzeti Könyvtár. A királyi palota Madridban a királyi család hivatalos székhelye. Építészeti stílusát a párizsi Louvre palotában rendezett kiállításra készült vázlatok inspirálták. Madrid ad otthont a világ leghíresebb és leggazdagabb futballklubjának – a Real Madridnak. Spanyolország nemcsak az említett labdarúgásról híres, hanem többek között a tánc (tangó, flamingó), bikaviadalok és a gasztronómia (paella) is emlékezetessé teszik. Főleg a nyári hónapokban tartozik a népszerű turistacélpontok közé. Talán azért is, mert egész Európában éppen itt található a legtöbb bár.

A spanyol nyelvet érdemes megtanulni. Ehhez jó segítséget nyújt spanyol magyar fordítónk is. A szép déli nyelv gazdag szógyűjteményét tartalmazza, ami garantálja a frázisok és mondatok színvonalas fordítását. Utazásokon jó szolgálatot tesz a mobil verzió is.