Francia Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Francia Magyar Fordito

Franciául elsősorban Franciaországban, Belgiumban, Svájcban, Kanadában és néhány afrikai államban beszélnek. Mintegy 77 millió ember nevezi anyanyelvének, és vagy 128 millió ember számára ez a második nyelv.

Nyugat – Európában fekszik Franciaország, hivatalos nevén a Francia Köztársaság. A fejlett demokratikus állam szomszédai Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. Egyike az Európai Unió alapító tagállamainak, a hivatalos pénznem az euró. Franciaország Oroszország és Ukrajna után a harmadik legnagyobb kiterjedésű európai ország. Területe 668 763 km2.

Franciaországnak mintegy 65 millió lakosa van, és évente több, mint 80 millió turista látogat ide az egész világból. A hivatalos nyelv a francia. Híresek a francia borok, sajtok, és általában a francia konyhaművészet. A nyári hónapokban a turisták a Francia Riviéra gyönyörű partjain élvezik a pihenést, míg télen a francia Alpok igazi síparadicsomnak számítanak. Itt fekszik Európa legmagasabb hegycsúcsa, a Mont Blanc (4 810 m).

A főváros, Párizs, földünk leglátogatottabb országai közé tartozik. A város vitathatatlan büszkesége az Eiffel torony. A múzeum a Louvre palotában világ leglátogatottabb szépművészeti múzeuma. Párizstól nem messze fekszik a világhírű Versailles kastély. Franciaország gazdag történelmét és természeti szépségeit a híres Tour de France versenyen – a világ leghíresebb kerékpárversenyén – készült televíziós felvételek is rendszeresen megörökítik. A labdarúgás és a tenisz ugyancsak a franciák legkedvesebb sportágai közé tartoznak. A francia a román nyelvek családjába tartozik, és nem könnyű elsajátítani. Nagyon fonetikus nyelv, a legszebbek között tartják számon a világon. Az interneten nagyon keresettek a francia fordítások. Mondatfordító is fordító szolgáltatásokat kínál, és hosszabb francia mondatok magyarra fordításával is megbirkózik. A francia szavak adatbázisa ugyancsak magas színvonalon van. Győződjön meg személyesen!