Német Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Németül több, mint 120 millió ember beszél a világ 38 államában, túlnyomórészt Európában.

Németország a Közép-Európai államokhoz tartozik. Északon Dániával, keleten Csehországgal és Lengyelországgal, délen Ausztriával és Svájccal, nyugaton pedig Franciaországgal, Luxemburggal, Belgiummal és Hollandiával szomszédos. Északi partjait az Északi és a Balti tenger mossa. A 357 385,71 km2 területű ország az Európai Unió ötödik legnagyobb állama. Körülbelül 82 millió lakosa van, és ezzel az Európai Unió legsűrűbben lakott országa. Németország egy szövetségi köztársaság, amely 16 szövetségi tartományra tagolódik. A hivatalos nyelv a német, pénzneme az euró.

Az ország az európai kontinens egyik legnagyobb politikai és gazdasági hatalma. A világ 4. legjobb gazdaságával büszkélkedhet. Történelmi szempontból a világ Németországot elsősorban az 1. és 2. világháborúval kapcsolja össze, és mindkettő mély nyomokat hagyott az országon. 2010-ben Németország pontot tett az 1. világháború után azzal, hogy kifizette a jóvátétel utolsó részét is. Jól ismert a német konyha is, elsősorban a sör és a német kolbászkák.

Nemet Magyar Fordito

Ezt bizonyítja a müncheni Oktoberfest is, amelyre minden évben rengeteg turista látogat el. Fővárosa, Berlin mintegy 3,5 millió lakossal Európa legnagyobb városai közé tartozik. Műemlékekben gazdag történelmi és kulturális központ. Fő nevezetességei közé tartozik a Brandenburgi kapu, a Berlini fal, valamint Európa legnagyobb zsidó múzeumja. A Berlini állatkert a leglátogatottabb európai állatkertek egyike. A világ összes állatkertje közül éppen itt található a legtöbb állatfaj. Nem mindig volt Berlin Németország fővárosa, a múltban ezt a szerepet több város is betöltötte: Aachen, Regensburg, Frankfurt am Main, Nürnberg, Weimar és Bonn.

Iskoláinkban a német az angol után a második leggyakoribb idegen nyelv.

Német magyar fordítónk megbízható és gyors. Nagy előnye, hogy online, így mindig kéznél van. A német nyelvtan nehéz, a legnagyobb gondot az igék időformái és a főnevek ragozása jelenti. Ezért mindig jól jöhet a könyv formájú német magyar szótár is.