Orosz Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Orosz Magyar Fordito

Az orosz nyelvvel elsősorban Kelet – Európában és Ázsiában találkozhatunk. Több, mint 167 millió ember anyanyelve. Az orosz a hivatalos nyelv Oroszországban, Fehéroroszországban, Kazahsztánban és Kirgizországban. Oroszország, avagy a határtalan lehetőségek országa két földrészen fekszik. Magába foglalja Kelet – Európa nagy részét, és csaknem egész Észak – Ázsiát.

17 100 000 km2 területével ez a világ legnagyobb állama. Területi szempontból még a Pluto bolygónál is nagyobb. Az Orosz Föderáció 16 állammal határos, ebből 14 szárazföldi szomszéd. Amerikát például mindössze 4 kilométer választja el Oroszországtól. Ez az egyetlen ország a világon, amelynek partjait nem kevesebb, mint 13 tenger mossa.146,8 millió lakosával ez a világ kilencedik legnépesebb állama. Az országot 84 önkormányzati egység alkotja, ebből 22 köztársaság.

Oroszország a világ egyetlen országaként 9, egymást követő időzónával büszkélkedhet. A legtöbb lakos a pravoszláv vallásúnak vallja magát, pénzneme az orosz rubel. Az orosz gazdaság a világ tíz legnagyobb gazdaságának egyike. A világ összes országa közül ez az ország büszkélkedik a legnagyobb természeti erőforrás tartalékokkal. Energetikai szempontból Oroszország önellátó ország. Oroszországban található a világ legmélyebb és legöregebb tava – a Bajkál tó. A Kaszpi tenger ezzel szemben a világ legnagyobb tava. Az Orosz Föderáció éghajlata viszonylag hűvösnek mondható.

Télen a hőmérséklet mélyen fagypont alá süllyed. Ez nagyrészt azzal függ össze, hogy Oroszország egészen 77% -át Szibéria teszi ki. Talán ezért is jellemző az oroszokra a jelentős alkoholfogyasztás. Fővárosa, Moszkva, az ország fontos gazdasági, történelmi és kulturális központja.

A Kreml, a Vörös tér, és a Vaszilij Blazsennij székesegyház csak egy töredékét képezi a városban található kulturális emlékműveknek. Az orosz a legelterjedtebb szláv nyelv a világon. Egyre keresettebb lesz, ezért nem hiányozhat mondatfordítónkból sem. Az orosz magyar fordító gond nélkül működik annak ellenére is, hogy az orosz nyelv cirill írást használ. Univerzális felhasználhatóságának köszönhetően android vagy IOS rendszerrel rendelkező mobil készülékeken is használható.