Portugál Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Portugal Magyar Fordito

Portugália Európa délnyugati részén, az Ibériai – félszigeten fekszik. A Portugál Köztársaság Európa legnyugatibb állama. Az ország egyetlen szomszédja Spanyolország. Nyugaton és délen az Atlanti óceán mossa partjait. Portugália szubtrópusi éghajlattal rendelkezik. Az ország északi része csapadékban gazdagabb és erdők borítják, míg déli részét meleg és száraz éghajlat jellemzi. Az ország északi része túlnyomórészt hegyvidéki jellegű, a déli országrész enyhén lankás, illetve fennsíkok borítják.

Portugáliához tartoznak a Madeira – szigetek és az Azori – szigetek is. Legmagasabb pontja a 2320 m magas Pico az Azori szigeteken. Legmagasabb kontinentális része az Estrela hegység (1991 méter) a Sierra da Estrela hegyláncban. A 92 212 km2 területű országnak mintegy 10,5 millió lakosa van. Már 1986-tól tagja az Európai Uniónak, az eredeti pénznemet, a portugál escudo-t 2002-ben felváltotta az euró. A hivatalos nyelv a portugál. Portugália egy népszerű turistacélpont.

A világ húsz leglátogatottabb országának egyike. A legtöbb turistát a napfény és a strandok vonzzák Portugáliába, de egyre inkább előtérbe kerül az ökoturizmus, a kulturális turizmus, és népszerűek a tengeri utazások is. Fővárosa és egyben legnagyobb városa a mintegy 500 ezer lakosú Lisszabon. Egy nagyvárosi terület részét képezi, amelyen kb. 2,7 millió lakos él. Lisszabon nemcsak élénk nagyvárosi életformájáról, hanem történelmi nevezetességeiről is híres. A város látképét a Nagy katedrális fehér kupolája uralja. Portugália második legnagyobb városa Porto. A romantikus jelzővel büszkélkedik, és a borkedvelők paradicsomaként ismert.

A portugál nyelv a román nyelvek családjába tartozik, és világszerte mintegy 235 millió ember beszéli, ezért mondatfordítónkból sem hiányozhat. A portugál magyar fordító megbízhatóan és gyorsan működik, és ugyanez fordítva is érvényes. Utazásoknál nagyon praktikus a mobil verzió is, ezért ezt sem szabad kihagyni.