Román Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Roman Magyar ForditoRománia Délkelet-Európában, a Balkán-félsziget északi részén fekszik. Szomszédai Ukrajna, Moldova, Bulgária, Magyarország és Szerbia, az ország keleti partját a Fekete-tenger mossa. Románia 2007-től az Európai Unió tagja. Pénzneme a lej. Az ország területe 238 397 km². Felszíne túlnyomórészt hegyvidéki jellegű, az ország középső részét a Kárpátok uralják, melynek legmagasabb részei meghaladják a 2000 métert is. A népességet 20 millió főre becsülik. Több, mint 2 millió lakos az ország fővárosában és egyben legnagyobb városában, Bukarestben és környékén él. A város rengeteg látnivalóval szolgál. A Parlament-palota, a Stavropoleos templom vagy a Dimitrie Gusti Skanzen a főváros nevezetességeinek csak egy töredékét képezi.

Románia gazdag történelmi múltra tekinthet vissza. A történelmi látnivalók nagy részét csodaszép várak is kastélyok alkotják. Leghíresebb kastélya, Bran (Törcsvári kastély), állítólag Drakula otthona volt, és a világ leglátogatottabb kísérteties helyei között tartják számon. A turisták körében nagyon népszerű Hunedoara, az ország egyik legszebb vára is. A románok egészen egyedülálló természeti kincsekkel büszkélkedhetnek. Ez az érintetlen területek, hegyi tavak, titokzatos barlangok, sűrű erdők, elképesztő kilátók országa. A  Bucegi Nemzeti Park, Bigar vízesés vagy a Vidraru vízierőmű egyaránt a kihagyhatatlan élmények közé tartoznak. A Transfagarasan hágóról lélegzetállító kilátás nyílik a román hegyekre.

A román nyelv a román nyelvcsaládba tartozik. A mondatok fordítása románról magyarra egyszerűen működik. Írja a szövegdobozba a fordításra szánt szöveget és koppintson a Fordítás gombra. Fordítónk könnyedén megbirkózik a fordított, magyar-román szövegekkel is.