Norvég Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Norveg Magyar ForditoNorvégia, hivatalosan a Norvég Királyság Európa északi részén fekszik. A Skandináv félsziget nyugati részét foglalja el. Északkeleten Finnországgal és Oroszországgal határos, a leghosszabb közös határon pedig keleten osztozik Svédországgal. 385 252 km² nagyságú területével ez Európa nyolcadik legnagyobb állama. 5 millió lakosával viszont inkább a kisebb államok közé soroljuk. Két hivatalos nyelve van, a norvég és a lapp. A lakosság túlnyomó része a luterán vallás hívője. Norvégia túlnyomórészt hegyvidéki jellegű ország. Északon kiterjedt tundrák húzódnak, míg délen fenyvesek borítják felszínét.

Norvégia büszkélkedik Európa leghosszabb és legtagoltabb tengerpartjával. Ez főleg a világhírű fjordoknak köszönhető. Fővárosa, Oszló, több mint ezeréves múltra tekint vissza. Lakosainak száma meghaladja a 640 000 főt. A várost modern építészet és tökéletes tisztaság jellemzi. Nevezetességei közül főleg a királyi palotát és várat, valamint az Akershus erődítményt kell megemlíteni. A magas életszínvonalnak köszönhetően Norvégia a legjobb életfeltételeket biztosító országok közé tartozik. A norvégok több, mint 37%-a egyetemi végzettséggel rendelkezik, és így a világ legműveltebb nemzetének vallhatják magukat. Érdemes megjegyezni, hogy Norvégia elektromos áramának 99% -át vízierőművek termelik. A skandináv ország egyik nagy büszkesége kétségtelenül a poláris fénynek nevezett természeti jelenség.

A norvég nyelv az északgermán nyelvek közé tartozik. Nagyon érdekes és egyben nagyon nehezen tanulható nyelv. A modern norvég nyelven dán befolyás is érezhető. Közismert, hogy a norvégok gond nélkül megértik az írásos dán, akárcsak a beszélt svéd szöveget is. Amennyiben érdeklődik a norvég nyelv iránt, próbálja ki szótárunkat. Mondatfordítónkat úgy terveztük, hogy norvég-magyar mondatokat is le tudjon fordítani. Ez természetesen fordítva is érvényes. A hivatalos fordításokat azonban jobb, ha inkább szakemberekre bízzuk.