Litván Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Litvan Magyar ForditoLitvánia Európa keleti részén található, a három balti-állam közül ez a legnagyobb. Északon Lettországgal, délkeleten Fehéroroszországgal, délnyugaton pedig Lengyelországgal és Oroszországgal határos. A 65 300 km²-en elterülő ország felülete elsősorban síkvidéki jellegű. A terület mintegy 30% -át vegyes erdők borítják. Litvánia tagja az Európai Uniónak, és 2015-ben bevezették az egységes pénznemet, az eurót. A lakosok számát 3 millióra becsülik. Fővárosa és egyben legnagyobb városa, Vilnius, mintegy félmillió lakossal és gazdag történelemmel büszkélkedhet. Az óváros az UNESCO világörökség része. Vilnius rendkívül sokarcú város. A történelmi műkincsek rajongóit a Székesegyház tér, a régi zsidó negyed, gettó, elnöki palota és az obszervatórium örvendezteti meg. Az utazókat a kultikus Užupis negyed nyűgözi le. Számos tó van a környékén, magát a várost egy folyó szeli át. Viszonylag jelentős zöldövezete a természet rajongóit is elbűvöli.

Nem messze Šiauliai várostól található Litvánia legismertebb turisztikai-és zarándok célpontja, a Keresztek hegye, a lett harcok és csaták szimbóluma a múlt ellenyomó rendszerei ellen. A többezer kereszt, melyek száma naponta gyarapodik, felejthetetlen élményt nyújt. Kaunas városban vakok számára kialakított múzeum található Mihály arkangyal templomában, pontosabban annak katakombáiban.  Az ország legrégebbi nemzeti parkja az Aukstaitja. Érintetlen természet, számtalan tó és folyócska található itt, rusztikus falvakkal tarkítva.

A lett nyelv az indoeurópai nyelvcsaládba tartozik. A lett-magyar mondatfordítót elsősorban az alapvető mondatok és frázisok fordítására fejlesztettük ki, de természetesen megbirkózik igényesebb mondatok fordításával is. Nagy előnye, hogy Android vagy IOS rendszerrel rendelkező mobil készülékeken is használható.