Koreai Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Korea kelet-ázsiai territórium, melyet két önálló, szuverén állam, Észak-Korea és Dél-Korea alkot. A Koreai-félszigeten terül el.

A Koreai Köztársaság, közismertebb nevén Dél-Korea a Sárga- és Japán tenger partvidékén fekszik. Területe 100 210 km². Az ország felületét főleg hegyek és lankák borítják. Dél-Korea egy demokratikus állam több, mint 51 millió lakossal. A világ legfejlettebb országai közé tartozik. Fővárosa, Szöul mintegy 20 millió ember otthona, és a világ egyik legnagyobb városa. A város népszerű turistacélpontjai közé tartozik a Királyi palota és a Soul Tower – a város legmagasabb tornya.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, elterjedt nevén Észak-Korea, a Koreai-félsziget északi részén terül el. Északon Kína és Oroszország szegélyezi, délen pedig egy demilitarizált zóna választja el Dél-Koreától. Ez a világ legáthatolhatatlanabb és legjobban őrzött államhatára.  A lakosság száma megközelítőleg 25 millió, fővárosa Phenjan. Ezt az államot kegyetlen diktatúra és szegénység jellemzi, hírhedt atomprogramjáról és hadseregéről, amely a 4. legnagyobb a világon. Az észak-koreaiak nem rendelkeznek internettel. Csak néhány jelentős személyiség tud egy belső hálózathoz csatlakozni, amely kizárólag a kormány által jóváhagyott weboldalakat tartalmaz.

A fenti országok hivatalos nyelve a koreai nyelv. Különlegessége, hogy hiányzik belőle néhány általunk használt betű, mint a „f“ és a „v“. Kétségtelenül a bonyolult nyelvek közé tartozik. Használja mondatfordítónkat a nyelv megértéséhez; a koreai – magyar fordítással ugyanolyan jól megbirkózik, mint bármelyik más nyelvvel a kínálatból.