Japán Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Japan Magyar Fordito

Japán egy szigetország Kelet-Ázsiában, a Csendes óceán partvidéke mentén. A felkelő nap országának is nevezik. 377 835 km2 nagyságú területen fekszik és lakosainak számát több, mint 127 millióra becsülik. Japánt több, mint 3000 sziget képezi, ezek közül a legnagyobbak Hokkaidó, Honsú, Sikoku és Kjúsú. Japán területének nagy része hegyvidék. Legnagyobb hegye a 3776 m magas Fudzsi vulkán. Az országban még további 200 vulkán található, és évente mintegy 1500 földrengést regisztrálnak itt.

Hivatalos nyelve a japán, pénzneme a japán jen. A japánok köztudottan hosszú életűek. Az átlagos életkor itt 83 év. A legidősebb ember, aki felmászott a Mont Everestre, egy 80 éves japán férfi, Yuichiro Miura volt. A japánok csaknem minden étkezésnél fogyasztanak rizst, az egyik legismertebb japán specialitás kétségtelenül a sushi. Az éttermekben vagy bárokban azonban egyáltalán nem szokás borravalót adni; ez itt sértésnek számít. A japánokról köztudott, hogy sokat adnak a minőségre.

Mélyen gyökerező felelősségtudatuknak köszönhetően lelkiismeretesen végzik munkájukat. Többek között ennek is köszönhetik, hogy az övék a világ harmadik legfejlettebb gazdasága. Számos híres márka származik Japánból, az elektronikus termékek közül például a Sony és a Panasonic. Az autógyártást az egész világon népszerű Toyota képviseli. A vasút Japánban annyira pontos, hogy késések esetén közleményeket adnak ki. Honsú szigetén fekszik a főváros, a több, mint 13 millió lakosú Tokió. Az elővárosokkal és a környező városok agglomerációival a világ legnagyobb nagyvárosi területét képezi, a lakosság száma eléri a 35 milliót.

Tokió atmoszférája egyedülálló, és egyben ellentmondásokkal teli. Az egyik oldalon modern épületek találhatók a világ legdrágább reklámfelületeivel, a másikon pedig nyugodt parkok templomokkal és szentélyekkel.

Teljes mondatok fordítása japánról magyarra nagyon nehéz. A japán nyelv speciális írásjeleket használ, amelyeket a mi ábécénk nem ismer. A mi japán magyar mondatfordítónk ezekkel a jelekkel is megbirkózik. Szükség esetén rendelkezésre áll egy mobil verzió is.