Horvát Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Horvat Magyar ForditoHorvátország, vagy hivatalosan a Horvát Köztársaság egy tengervidéki álam Délkelet-Európában. A Balkán-félszigeten, az Adriai-tenger partvidékén fekszik. 1991 óta önálló állam, szomszédai Szlovénia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Magyarország és Montenegró. A Horvát Köztársaság  területe 56 594 km². Görögország után ehhez az országhoz tartozik a legtöbb sziget a Földközi-tenger térségében. A 1244 horvát sziget legnagyobbja Krk. Az ország felszíne változékony. Ez az egyetlen állam ebben a térségben, amely elegendő termékeny síksággal és egyben terjedelmes hegyláncokkal is rendelkezik.

Horvátországnak megközelítőleg 4,3 millió lakosa van. Fővárosa és egyben legnagyobb városa Zágráb. Az ország 2013-tól az Európai Unió tagállama, hivatalos pénzneme a horvát kuna. A turizmus kétségtelenül az ország egyik legfontosabb jövedelmi forrása. Horvátország messze földön híres szép strandjairól és kristálytiszta tengervizéről. A tengerpartot elsősorban sziklás és kavicsos strandok jellemzik, és feltűnő tűlevelű erdők szegélyzik. A turisták kedvenc úticéljai között elsősorban Split, Dubrovnik, Zadar, Vodice, Sibenik és a Makarská riviéra környékét kell megemlíteni. Pula városa tengerpartján kívül történelmi múltjára is méltán büszke lehet. Itt található például egyike a világ három, még fennálló kolosszeumának. Horvátországban van a világ legkisebb városa is. A neve Hum és mindössze 18 lakosa van, ezért a Guinness – rekordok könyvében is szerepel. Az ország valóságosan dúskál természeti szépségekben, és 8 nemzeti parkkal büszkélkedik. A legismertebb nemzeti park a Plitvicei-tavak. Összesen 140 vízesés és 20 barlang található itt, amelyek Európa legszebb természeti képződményeihez tartoznak. Ez a vidék többek között Winnetou, az apacs törzsfőnök filmvászonra vett történeteinek köszönhetően közismert.

A horvát-magyar mondatfordító megbízhatóan működik, és nem okoz gondot magyar mondatok fordítása sem horvát nyelvre. Fordítónk nagy előnye, hogy online, ezért bárhol és bármikor használható.