Holland Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Holland Magyar ForditoHollandia egy konstitúciós monarchia Európa északnyugati részén. Keleten Németországgal, délen pedig Belgiummal határos, északnyugati partjait az Északi-tenger szegélyezi. A Holland Királysághoz tartozik két független szigetcsoport is a Karib-tengeri térségben, a Holland Antillák és Aruba. Az ország 41 543 km² területen fekszik. A szárazföld nagy részét síkságok borítják. Hollandia területének több, mint egyharmada tengerszint alatt fekszik. A Vaalserberg  hegy, az ország legmagasabb pontja csupán 323 m tengerszint feletti magasságban van. Hollandia az Európai Unió alapító tagállamainak egyike, pénzneme az euró. Belgiummal és Luxemburggal együtt a Benelux elnevezésű államcsoportot alkotják. A lakosság számát csaknem 17 millióra becsülik.

Fővárosa és egyben legnagyobb városa Amszterdam. A város csatornák hálózatából áll, és az olasz Velencére emlékeztet. Műemlékek, múzeumok, élénk bevásárlóközpontok és romantikus helyek egyaránt találhatók itt. Haag várost is érdemes meglátogatni, itt van a kormány, a parlament és az uralkodó székhelye. Rengeteg itt a park és zöldövezet, ezen kívül ősi paloták és modern építészeti elemek ötvözete jellemzi. Rotterdam büszkélkedhet Európa legnagyobb kikötőjével. Hollandia nagyon fejlett állam, a szélmalmok és tulipánok országának is nevezik. Hosszú hagyományának köszönhetően ez az ország biztosítja a világ tulipántermesztésének 43 %-át. 20 kilométerrel Amszterdamtól nyugatra terül el Keukenhof park, ahol évente 6 millió virág bontogatja szirmait. A hollandokról köztudott, hogy szenvedélyes kerékpározók. Az országban több, mint 17 millió kerékpár van forgalomban, ami több, mint a lakosok száma. Hollandia olyan művészeket adott a világnak, mint Rembrandt és Vincent van Gogh.

A holland nyelv a nyugatgermán nyelvcsoportba tartozik, és egyike a sok szótárnak, amely megtalálható weboldalunkon. Ha Hollandiába utazik, használja bátran mondatfordítónkat. Könnyedén megbirkózik úgy a holland-magyar, mint a magyar-holland fordítással is. Univerzális felhasználhatóságának köszönhetően Android vagy IOS rendszerrel rendelkező mobil készülékeken is használható.