Héber Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Heber Magyar ForditoA héber nyelv Izrael hivatalos nyelve. Az országot 1948-ban alapították, a Közel-Keleten, Ázsia délnyugati részén fekszik. Északon Libanon, északkeleten Szíria, keleten Jordánia ás délnyugaton Egyiptom határolja. Az országot a Jordán nyugati partja és a Gázai övezet szegélyezi. Ezt a területet részben a Palesztin Autonómia kormányozza, és állandó háborús konfliktusok színhelye. Izrael népességét 8,8 millióra becsülik, és főleg zsidók alkotják. Pénzneme az izraeli sékel.

Hivatalos fővárosa Tel-Aviv, az ország gazdasági és kulturális központja. Legnagyobb városát, Jeruzsálemet, szintén fővárosnak tartják. Ez a világ egyik legrégebbi városa, és 3 vallás is szent városának tekinti – a keresztény, az iszlám és a judaizmus. Évente többezer turista és hívő zarándokol a Siratófalhoz, az ősi jeruzsálemi templom maradványához. Jeruzsálem további érdekes építménye a Szikladóm, a Szent sír-templom, valamint az Al-Aksza mecset. Ebben a történelmi városban található az Olajfák hegye is. Ez a világ legrégebbi, a mai napig használt temetője. Több, mint 150 000 sír van itt, és már 3000 évvel ezelőtt is temetkezési helyként szolgált. A turizmus kétségtelenül Izrael egyik legfontosabb kereskedelmi ága. Az ország történelmi műemlékekben és gyönyörű strandokban egyaránt gazdag, ezek a Földközi- és a Vörös-tenger partvidékén találhatók.  Az ország egyik leghíresebb attrakciója a nagy gyógyhatással bíró Holt-tenger. Ez földünk felszínének legalacsonyabban fekvő pontja, vize pedig 8,6-szor sósabb az óceánnál.

A modern héber nyelv az arab mellett Izrael két hivatalos nyelvének egyike. A hagyományos héber nyelvet a zsidók főleg imádságaikban és tanulmányaikban használják. Mondatfordítónk héberről magyarra fordít, így tanulmányozni lehet ezt a nyelvet is. Ha útra kel, nagyon hasznosnak bizonyulhat a mobil verzió.