Haiti Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Haiti Magyar ForditoHaiti állam a Dominikai Köztársasággal együtt Haiti szigetén terül el, 27 750 km² nagyságú területen. Az emberi fejlődési index szerint ez az amerikai földrész legszegényebb állama. A népesség 10,6 millió körül mozog, a lakosok többsége afrikai származású. Hivatalos pénzneme a haiti gourde. A lakosság több, mint 80% -a százaléka kereszténynek vallja magát. Az egykori francia gyarmaton a haiti kreol mellett a francia is hivatalos nyelvnek számít. Fővárosa és egyben legnagyobb városa Port-au-Prince, amely az ország legnagyobb kereskedelmi központja és tengeri kikötője. Haitin található a Citadelle Henry Christopfe, a haiti király és kegyetlen uralkodó, Henri Christophe monumentális vára. 15 éven át építette több, mint 20 000 munkás, akik közül sokan belehaltak az erőfeszítésbe, így a várat a helyi lakosok elátkozottnak tartják.

Haiti szigete pusztító erejű földrengésekről is ismert, melyek nemegyszer meghaladják a Richter-skála szerinti 7-es erősséget. Az ország a mai napig nem heverte ki a 2010-es földrengés pusztító hatásait. Mivel az ország szegény, állandóan más államok segítségére van utalva. Legnagyobb gazdasági partnere az USA. Az országba importál termékek több, mint fele ebből az országból származik és Haiti exportjának 80%-a az USA-ba irányul.

Előfordulhat, hogy valamikor erre az egzotikus nyelvre is szüksége lesz. A haiti-magyar fordítások ugyan nem túl gyakoriak, de az ember sose tudhatja, mit hoz a jövő, így mondatfordítónkból a haiti nyelv sem hiányzik.