Görög Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Gorog Magyar ForditoGörögország egy tenger menti állam a Balkán-félszigeten, Európa déli részén. Északon Albániával, Macedóniával és Bulgáriával határos. Keleti szomszédja Törökország. Görögország partjait az Égei-, Jón- és Földközi-tenger mossa, az ország területe 131 948 km². Görögországhoz mintegy 2 000 sziget tartozik, melyek többsége az Égei-tengerben található. Legismertebb szigetei Kréta, Rodosz, Korfu, Zakynthos, Kos, Leszbosz, Santorini és még sok más. Görögország az Európai Unió egyik tagállama, hivatalos pénzneme az euró. A görög drachma az euró bevezetéséig 2002-ben a világ legrégebbi pénzneme volt (2650 éves).

Görögország népességét csaknem 11 millió főre becsülik. Fővárosa és egyben legnagyobb városa Athén. A város történelme 3400 évre nyúlik vissza, és a világ legrégebbi városai közé tartozik. Legismertebb emlékművei az Akropolisz, Zeusz temploma vagy a Hadrianus – könyvtár. Görögország az európai kultúra bölcsője. Itt található a legtöbb régészeti múzeum a világon. Ennek az országnak köszönheti a világ az olimpiai játékokat, a filozófiát és demokráciát, de a modern orvostudományt is. Görög eredetűek az ökonómia, politika, matematika, stratégia vagy arisztokrácia szavak is. A rengeteg olívaolajat felhasználó görög konyha is méltán népszerű. Görögország a világ egyik legnagyobb olajbogyó- és olívaolaj termelője. Csodás éghajlat, tiszta tengerek és partvidékek,  gyönyörű strandok, gazdag történelem és az utánozhatatlan görög életforma – nem meglepő, hogy évente több, mint 17 millió turista látogatja meg ezt az országot.

A görög nyelv nem tartozik a könnyen tanulható nyelvek közé. Fordítónk minden bizonnyal nagy segítséget nyújt majd. A görög-magyar fordítással ugyanolyan jól megbirkózik, mint bármelyik más nyelvvel a kínálatból, és ugyanez fordítva is érvényes. Univerzális használhatóságának köszönhetően Android vagy IOS rendszerrel rendelkező mobil készülékeken is használható.