Finn Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Finn Magyar ForditoFinnország Európa északkeleti részén fekszik. Nyugaton Svédországgal, északon Norvégiával, keleten pedig Oroszországgal határos. Finnország tenger menti állam, partjait délnyugaton a Balti-tenger, délkeleten a Finn-öböl, nyugaton pedig a Botteni-öböl mossa. 338 424 km² nagyságú területével ez Európa 7. legnagyobb állama. Az ország főleg síkvidéki jellegű, alacsony dombokkal tarkítva. Területén több, mint 190 000 tó és 180 000 sziget található. A tavakon kívül az országot terjedelmes erdők uralják, amelyek a szárazföld egészen 69% – át képezik. Finnország északi részén, a sarki körön túl nyáron csaknem 2 hónapon át nappali fény van, míg a tél az ún. poláris éjszakák ideje. Ebben az időszakban a nap egyáltalán nem látható.

Finnország  1995-tól az Európai Unió tagállama, 1999-ben bevezette az eurót. Hivatalos nyelvei a finn és a svéd. Népességét 5,5 millióra becsülik. Fővárosa, Helsinki, nem tartozik a hagyományos világvárosok közé. Nem bővelkedik sem emlékművekben, sem pedig magas épületekben. A város atmoszféráját elsősorban a nyugalom kis szigetei teszik jellegzetessé számtalan park formájában. Helsinki leglátogatottabb úticélja a Suomenlina, Európa legrégebbi, máig fennmaradt tengeri erődítménye. 8 szigeten terül el, amelyek Helsinki külvárosát képezik, és az UNESCO világörökség részei. A fővároson kívül érdemes meglátogatni Tampere, Turku, Oulu, Jyväskalä, Lahti és Kuopio városokat is. Híres a finn szauna és a vodka. A téli sportokban, mint a sífutás vagy jégkorong az ország a világ legjobbjai közé tartozik.

A finn a finnugor nyelvcsalád tagja. Bonyolult és nehezen tanulható nyelveknek számít.  Amennyiben szeretné elsajátítani ezt a nyelvet, fordítónk minden bizonnyal nagy segítséget nyújt majd. Finn-magyar fordításokkal ugyanolyan jól megbirkózik, mint bármelyik más nyelvvel a kínálatból.