Filippínó Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Filippino Magyar ForditoA Fülöp-szigeteknek nevezett szigetállam Ázsia délkeleti részén, a Csendes-óceán nyugati partján található. Egy régi spanyol és amerikai gyarmatról van szó, ezért a szigeteken erőteljesen érezhető a nyugati kultúra befolyása. A Fülöp-szigetek éghajlata trópusi, jellemzők a gyakori földrengések és tájfunok. Az ország területe 299 764 km², amit több, mint 7000 sziget alkot. A szigetek többsége vulkanikus eredetű, a mai napig aktív vulkánokkal. Legnagyobb szigetén, Luzonon található az ország fővárosa, Manila. Nevezetességei közé tartozik a Nemzeti múzeum, a Filippínó galéria és a képgaléria az elnöki palotában. Jelentős műemlékei közé sorolható a Santo Tomas egyetem, egy római katolikus székesegyház, a spanyol tengerészek emléktáblái, Apolinario Mabini sírja és a Santiago erődítmény.

Az ország népességét 94 millióra becsülik. Hivatalos pénzneme a peso, a lakosság több, mint 80%-a kereszténynek vallja magát. Az ország a mai napig fejletlennek számít, a lakosság többsége földműveléssel foglalkozik. A már említett Luzon szigeten található az ország egyik leghíresebb látványossága – a rizsteraszok. Ezek korát több, mint 2000 évre becsülik, és az UNESCO világörökség részét képezik. A filippínók ugyan a legszegényebb nemzetek közé tartoznak, de a turistákat nagyon megbecsülik. A Fülöp-szigetek igazi trópusi paradicsomnak számítanak, ahol a látogatókra hamisíthatatlanul egzotikus élmények várnak. Álomszép, fehér homokkal borított tengerpartok és azúrkék tenger hívogatja pihenésre a turistákat. A szigetállam bővelkedik tavakban és vízesésekben, az őserdőkben vadállatok élnek. Lélegzetállítóan csodálatos a tenger alatti világ is.

A filippínó nyelv a szigetország két hivatalos nyelvének egyike, a másik az angol. Mindkét nyelv megtalálható mondatfordítónkban is. Ha ellátogat ebbe az országba, próbálja ki, hogyan hangzik egy magyar kifejezés vagy mondat filippínóra fordítva. Az utazásokon nagy segítséget jelent a mobil verzió is.