Észt Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Eszt Magyar ForditoAz Észt Köztársaságot 1918-ban alapították, és Északkelet-Európában fekszik. Északon a Finn-öböllel, nyugaton pedig a Balti-tengerrel határos. Szárazföldi határait keleten Oroszország, délen pedig Lettország képezi. Észtország kicsi, túlnyomórészt síkságokkal borított ország 45 227 km² nagyságú területen. 2004-től az Európai Unó stabil tagállama, pénzneme az euró. A lakosság számát 1,3 millióra becsülik és Európa-szerte a legkisebb népsűrűségű államok közé tartozik, mivel 1 km²-re mindössze 28 lakos jut. A legészakibb Balti-államban a lakosság jelentős, mintegy 25%-át oroszok alkotják, ezért az észt nyelven kívül a turisták oroszul, valamint angolul és szót értenek a helyiekkel.

Fővárosa és legnagyobb városa, Tallinn, egyben fontos kikötőváros is. Tallinn a világ legjobban konzervált középkori óvárosával dicsekedhet, amely természetesen az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható. Az ősi utcákon bolyongva átjárja az embert a középkor hangulata. Jellegzetességei közé tartozik a középkori városháza, a pompás és becses Alexander Nyevszkij ortodox székesegyház, a Toompea vár és a Kadriorg palota. Érdemes megtekinteni a tengerparton található tengerészeti múzeumot is. Az észt kormány nagyon szigorúan veszi a közbiztonságot, ezért valamennyi gyalogos és kerékpáros  fényvisszaverő kiegészítőket visel, így a gépjármű vezetők a sötét téli napokon is könnyen észreveszik őket. Észtország a világ legalaposabban „csatlakoztatott“ államai közé tartozik ingyenes WiFi -vel, amely ebben az országban szinte mindenhol elérhető.

Az észt nyelv a finnugor nyelvcsaládba tartozik, elsajátítása nem egyszerű. Mondatfordítónk könnyedén megbirkózik az észt mondatok magyarra történő fordításával.  Próbálja ki a mobil verziót is az interneten.