Bolgár Magyar Fordító

Lefordított szöveg:

Bolgar Magyar ForditoBulgária – hivatalosan Bolgár Köztársaság – egy Kelet-Európai állam a Balkán-félszigeten. Északon Romániával, nyugaton Szerbiával és Macedóniával, délen pedig Görögországgal és Törökországgal határos. Keleti partját a Fekete-tenger mossa. A tengerparti ország területe 110 993,6 km², a mintegy 7 millió lakos többsége városokban él. Fővárosa és legnagyobb városa, Szófia, Európa legrégebbi városai közé tartozik és többezer éves történelmi múltra tekint vissza. Szófia az ország virágzó kereskedelmi, kulturális és adminisztratív központja, figyelemreméltó római-kori romokkal. Leglátogatottabb emlékművei közé tartozik a Alexandr Nyevszkij székesegyház, a Nemzeti Színház és a Nemzeti Múzeum. Az ősi Plovdiv Athén mellett Európa legrégebben lakott városainak egyike.

A fekete-tengeri partvidéknek köszönhetően Bulgáriát évről évre több turista látogatja meg. Főleg a nyári hónapokban keresett turisztikai célpont, legismertebb üdülőközpontjai a Napfényes part, az Aranyhomok,  Primorsko és Nesebar. Bulgária nagyon jelentős bortermelő, évente 200 ezer tonna bort készítenek itt. Híres a parfümök egyik alapanyagát képező bolgár rózsaolaj. A konyhaművészet is befészkelte magát a köztudatba; nemcsak a tipikus sajt, hanem a különleges ízű joghurt is közkedvelt. Tudta Ön, hogy a bólogatás és a fejcsóválás Bulgáriában pontosan ellentétes jelentésű, mint nálunk? A bolgár „igen“ nálunk a „nem“ megfelelője.

A bolgár nyelv az indoeurópai családba tartozik, a szláv nyelvek déli ágába soroljuk. A magyar-bolgár mondatfordító elsősorban a nyári hónapokban lehet hasznos. Előnyös a mobil verzió is, amely bárhol, bármikor felhasználható. Próbálja ki, az azonnali eredménnyel elégedett lesz.